AMSTERDAM - Bierconcern Heineken gaat de Ierse brouwerij Beamish & Crawford sluiten. Het concern neemt dit besluit als onderdeel van de integratie van alle Ierse activiteiten na de overname van de Britse brouwer Scottish & Newcastle (S&N).

Ongeveer 120 werknemers zullen hun baan verliezen, zo maakte het bedrijf donderdag bekend. Het bier zal voortaan vanuit een andere brouwerij in Cork, waar nu Murphy wordt gebrouwen, komen.

De B&C-brouwerij is te gedateerd om aan internationale eisen te voldoen en zou een substantiële investering nodig hebben om naar dit niveau te worden gebracht. In combinatie met de beperkte uitbreidingsmogelijkheden bij B&C, de brouwcapaciteit in Ierland en de uitdagende marktomstandigheden, versterkten de beslissing van Heineken tot sluiting.

De B&C-brouwerij was onderdeel van de Scottish & Newcastle-inboedel. Heineken verworf dit jaar het bierconcern. De verwachte synergievoordelen en herstructureringskosten vallen onder de afgegeven voorspelling van voordelen die de overname van S&N zou opleveren.