Toyota heeft de Yaris vernieuwd en dat moment wordt aangegrepen om Toyota Optimal Drive te presenteren. Het staat voor meer vermogen, minder CO2-uitstoot en een lager verbruik.

Dat de Yaris vernieuwd is zie je onder meer aan de motorkap en de bumper, al moeten ook wij er twee keer naar kijken om te zien hoe de auto gefacelift werd. Ook de achterlichten en -bumper ogen weer fris.

Het belangrijkste nieuws zit onder de kap. Daar zit een nieuwe 1.3 benzine, die 101 pk levert, een koppel heeft van 132 Nm en dankzij Stop & Start een CO2-uitstoot van 119 gram per kilometer heeft. In combinatie met handbak schakelt de motor uit wanneer de auto stilstaat, de versie met M-MT gerobotiseerde transmissie heeft dat niet. Ook de 1.0 VVT-i instapper is zuiniger geworden.

toyota yaris

Zuiniger
De driepitter stoot nu nog maar 115 gram CO2 per kilometer uit. De 1.4 D-4D heeft nieuwe injectoren en een roetfilter en u raadt het al, ook die is zuiniger geworden. Nieuw in het gamma is de Yaris Dynamic. Die heeft 15 inch lichtmetalen wielen, mistlampen voor, donker getinte koplampunits en een sportiever aangekleed interieur. Ook het binnenste van de Yaris is vernieuwd.

Begin 2009 staat de opgefriste hatchback bij de dealers, de prijzen beginnen bij 11.200 euro. De Yaris is tegelijkertijd met de vernieuwde Aygo getoond, ze staan op de show in Bologna.