AMSTERDAM - Informele investeringen in startende en innovatieve bedrijven krijgen een extra stimulans van minister Van der Hoeven van Economische Zaken. Vanaf 2009 wordt het ‘Business Angel’-Programma versterkt met twee miljoen euro per jaar.

Business Angels zijn informele investeerders die startende en innovatieve bedrijven met geld, kennis en coaching bijstaan.

De extra steun van Economische zaken moet ervoor zorgen dat ondernemingen met goede plannen in staat zijn om zogenoemd 'Business Angel' kapitaal binnen te halen. De schatting is dat door deze impuls een spin-off van minimaal 25 miljoen euro aan extra ondernemingsfinanciering per jaar wordt gecreëerd.

Trainingsprogramma
De impuls van twee miljoen euro is onder andere bedoeld voor een trainingsprogramma. Dit programma is gericht op het 'investeringsrijp' maken van zowel Business Angels als ondernemers die op zoek zijn naar risicokapitaal. Verder zal er meer bekendheid worden gegeven aan de mogelijkheden van informele investeringen en zullen de Business Angel netwerken worden versterkt.

Het Business Angel Programma wordt beheerd door TechnoPartner. Begin 2009 wordt een gedetailleerd activiteitenplan gepresenteerd.