AMSTERDAM - Cd-maker MediaMotion heeft de faillissementsaanvraag van de vestiging in Uden woensdag ingetrokken. Het bedrijf maakte dinsdag bekend dat het per 31 december de deuren zou sluiten. Daarmee zouden 167 banen verdwijnen.

Het sociaal plan dat het bedrijf de werknemers ter compensatie aanbood zag er volgens de vakbonden slecht uit, om welke reden zij voor woensdag acties voorbereidden. Nu de faillissementsaanvraag is ingetrokken en MediaMotion een nieuw sociaal plan heeft aangeboden gaan de bonden woensdagmiddag weer met het bedrijf rond de tafel zitten.

Doorstart
In de nieuwe onderhandelingen wil FNV Bondgenoten dat alle kansen op een doorstart goed worden bekeken. Mocht het toch tot een faillissement komen, dan moet er volgens de vakbond een realistische ontslagvergoeding voor de werknemers komen en moeten zij worden geholpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Werknemers van de vestiging in Uden zijn woensdag naar het hoofdkantoor van MediaMotion gegaan om blijk te geven van hun ongenoegen. "Er werden leuzen geschreeuwd en op fluitjes gefloten en er zijn spandoeken opgehangen", zegt Luuk Berg, bestuurder van FNV Bondgenoten.