TOKIO - De Nikkei-index van de beurs in Tokio is woensdag iets hersteld van de scherpe koersdaling een dag eerder, onder meer geholpen door de winsten op Wall Street. In Sydney steeg luchtvaartmaatschappij Qantas Airways na bevestiging van de fusiegesprekken met British Airways.

De Nikkei-index van 225 hoofdfondsen sloot met een winst van 140,41 punten ofwel 1,8 procent op 8004,10 punten. Dinsdag kelderde de Nikkei nog meer dan 6 procent. Tot de sterkste stijgers in Tokio behoorden Japanse detailhandelaars zoals Fast Retailing en Seven & I Holdings, met winsten van 10,2 en 12 procent.

Autofabrikant Honda Motor verloor 4,7 procent. De Amerikaanse verkoop kelderde in november met 32 procent. Dat is de scherpste verkoopdaling in 27 jaar. De Verenigde Staten zijn de belangrijkste afzetmarkt voor het bedrijf. De verkoop van Toyota daalde met 34 procent. Toyota verloor 0,9 procent.

In Sydney steeg Qantas 4,4 procent. Het bedrijf overweegt een fusie met BA om kosten te besparen. De Australische All Ordinaries sloot 0,1 procent hoger. De Kospi in Seoul verloor 0,1 procent en de Hang Seng in Hongkong sloot 1,4 procent hoger.