HARMELEN - Na een aanvankelijke twijfel bij vakantiegangers om een reis te boeken naar Thailand, begint dinsdag het aantal boekingen weer toe te nemen.

Dat meldde reisorganisatie 333Travel, specialist in vakanties naar Azië. "Het gedwongen aftreden van premier Somchai Wongsawat zal er waarschijnlijk toe leiden dat de situatie weer normaal wordt", zei financieel directeur Arno van Uffelen van 333Travel.

Betogers
Volgens Van Uffelen is door de politieke onrust in Thailand het aantal boekingen teruggelopen. Sinds er wat beweging zit in het conflict tussen betogers en regering, stijgt de belangstelling weer. "De wachttijden aan de telefoon zijn wat langer dan normaal bij ons, maar er zitten dinsdag ook mensen bij die volgend jaar naar Thailand willen", aldus Van Uffelen.

Touroperator TUI, bekend van merken als Holland International, Arke en Kras, verwacht geen grote negatieve effecten op het aantal boekingen naar Thailand. "Het is nog te vroeg om iets te zeggen over de belangstelling voor Thailand. De zomerbrochures zijn vanaf deze maand beschikbaar. In de kerstvakantie bekijken mensen waar ze heen willen, vanaf januari gaan ze boeken", aldus een woordvoerster van TUI.

De ervaring leert dat vakantiegangers zich niet snel laten weerhouden naar een bepaald land te gaan als daar een calamiteit is, weet TUI. "Eerdere bomaanslagen in Thailand hebben niet geleid tot een vermindering van boekingen. Alleen 11 september heeft effect gehad", aldus de woordvoerster.