AMSTERDAM - Hackers in Duitsland hebben honderden bellers omgeleid naar dure buitenlandse telefoonnummers door in te breken in de website van Deutsche Telekom. Het telecombedrijf zal opdraaien voor de schade van enkele honderdduizenden euro's.

Ongeveer 50.000 mensen maakten via de website van Deutsche Telekom gebruik van de mogelijkheid om hun nummer door te schakelen. Inbrekers stalen echter de inlogcodes door kwaadaardige software te installeren op de computers van enkele honderden klanten van het grootste telecombedrijf van Duitsland.

Bij sommige nietsvermoedende bellers liep de rekening op tot bijna 1000 euro, zo melden diverse Duitse media. In sommige gevallen werden zij omgeleid naar 06-nummers in Thailand. Het telecombedrijf heeft de online omleidfunctie na de ontdekking van de inbraak uitgeschakeld.

Een woordvoerder benadrukt dat de inloggegevens niet bij het bedrijf zijn gestolen, maar bij de klanten zelf. Deutsche Telekom kwam eerder dit jaar in opspraak nadat gegevens van duizenden klanten werden ontvreemd en op straat kwamen te liggen.