UTRECHT - De stakingen bij distributiecentra van Albert Heijn gaan niet door. FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond lieten weten dat een onderhandelingsresultaat is bereikt met Albert Heijn. Met de grootgrutter is onder meer afgesproken dat de distributiemedewerkers 3,25 procent meer loon krijgen.

De bonden hadden Albert Heijn een ultimatum gesteld. Distributiemedewerkers zouden vanaf maandag staken als niet tegemoet werd gekomen aan hun eisen. Door de stakingen zouden er vlak voor Sinterklaas lege schappen zijn in de winkels.

De bonden hebben nu een akkoord bereikt over een eenjarige cao. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over werkdruk en veiligheid. "De afgelopen jaren groeit Albert Heijn als kool", aldus CNV-bestuurder Fedde Monsma. "Prima zaak, maar de druk op de medewerkers wordt wel steeds groter. Daar wordt nu structureel iets aan gedaan."

Jeugdschalen
Ook is er een eerste stap gezet voor het afschaffen van de jeugdschalen. "Albert Heijn heeft handjes tekort, door het afschaffen van de jeugdschalen is niet alleen een stuk discriminatie van medewerkers van de baan, maar wordt Albert Heijn ook een stuk aantrekkelijker voor jonge medewerkers", aldus Monsma.

De komende week wordt het onderhandelingsresultaat voorgelegd aan de leden op de distributiecentra. Albert Heijn heeft zes distributiecentra in het land die in totaal zo'n achthonderd supermarkten bevoorraden. Bij de distributiecentra werken 3300 mensen en 1500 uitzendkrachten.