HAARLEM - De dreigende economische recessie dwingt VNU Media tot bezuinigingen. Daarnaast zet het mediabedrijf een drietal bladen, Emerce, Sprout en Management Team, in de etalage. Dat bevestigde directeur Erik Hoekstra vrijdag naar aanleiding van berichtgeving op de website van Emerce.

VNU bezuinigt onder meer op personeelskosten. Volgens Hoekstra is er geen sprake van "een grote reorganisatie zoals onze collega's hebben aangekondigd". VNU staat er wat gezonder voor, zo stelt Hoekstra. "Het is vooral een kwestie van het niet verlengen van jaarcontracten en natuurlijk verloop, maar verder ga ik daar niet op in", aldus Hoekstra. VNU heeft in totaal ongeveer 475 mensen in dienst.

Internet
Het bedrijf verkoopt Emerce, Sprout en Management Team, omdat de bladen op internet te weinig omzet behalen. "We dachten dat we langer hadden om onze positie op internet uit te bouwen, maar gezien de huidige marktomstandigheden is dat niet mogelijk", aldus Hoekstra.

De uitgever is al met enkele partijen in gesprek over de verkoop van de bladen. Om welke partijen het gaat, maakt VNU niet bekend. Volgens Hoekstra zijn er genoeg bedrijven waar dit soort bladen bij passen. "Ze passen alleen niet meer bij ons bedrijf", aldus Hoekstra.