AMSTERDAM - Vakbond De Unie, met 97.000 leden een van de kleinste, wil af van het systeem van periodieke salarisverhogingen. Volgens voorzitter Jaqcues Teuwen vrijdag tegenover het AD mag een slecht presterende werknemer aan het einde van het jaar zelfs een loonsverlaging verwachten.

Volgens Teuwen werkt het systeem met periodieken niet omdat mensen onvoldoende gestimuleerd worden om goed te presteren. Bij een salarisverlaging moet wel duidelijk aangegeven worden waar een werknemer rekening mee moet houden, meent de voorzitter. Tussen de vijf en tien procent noemt Teuwen een redelijke bandbreedte.

De vanzelfsprekendheid van een jaarlijkse verhoging wordt ook door hoogleraar economie Lans Bovenberg aan de kaak gesteld. "Periodieken geven werknemers minder prikkels om van baan te veranderen", aldus de hoogleraar in de krant.

Duurder
Een ander nadeel van de periodieke verhogingen zou zijn dat werknemers steeds duurder worden. Dat maakt het voor werkgevers onaantrekkelijk om werknemers op leeftijd aan te nemen.

Volgens Bovenberg moeten oudere werknemers wel ontzien worden, bijvoorbeeld door middel van een overgangsfase. "Zij hebben vroeger genoegen genomen met een lager salaris in de wetenschap dat ze steeds meer zouden gaan verdienen. Je kunt hen dat niet van de ene op de andere dag ontzeggen," aldus Bovenberg.

De grootse vakbond FNV ziet niks in afschaffing van de verhogingen. Volgens een woordvoerder moet iedere werknemer in ieder geval worden gecompenseert voor de inflatie.