BARENDRECHT - ICT Automatisering overweegt banen te schrappen bij de divisie Embedded in Nederland. Concrete plannen zijn er nog niet. "We hebben nog geen lijstje", zei bestuursvoorzitter Bram Schot van de automatiseerder vrijdag.

ICT paste vrijdag de winstverwachting voor dit jaar neerwaarts aan. Het bedrijf verwacht dit jaar maximaal 7,3 miljoen euro winst te boeken, een stijging van 17 tot 20 procent ten opzichte van 2007. Eerder ging het bedrijf uit van een winsttoename van 20 procent.

Vooral de divisie Embedded, die software maakt die wordt ingebouwd in producten als televisies, telefooncentrales en cd-spelers, kampt met een sterk verslechterde markt.

Klanten
"Vrijwel al onze klanten, zoals NXP, Océ, Philips Healthcare en ASML hebben het momenteel moeilijk. Wij zijn niet naïef en zullen moeten beknibbelen op de vaste kosten", aldus Schot. Deze vaste kosten bestaan volgens hem voor 80 procent uit personeelskosten. Bij de divisie werken momenteel ongeveer driehonderd mensen.

In Duitsland gaat het vooralsnog goed, maar ook hier verwacht het bedrijf een verslechtering door de moeilijke omstandigheden in de autosector. "Ik kan me niet voorstellen dat we hier in 2009 niets van zullen merken", aldus Schot. De Duitse divisie levert voornamelijk software aan de auto-industrie.