AMSTERDAM - Het traditionele kerstpakket, favoriet van vorig jaar, is naar de tweede plaats verdreven. Bijna de helft (48 procent) van de werknemers ontvangt aan het einde van het jaar het liever een kerstbonus van de werkgever. Dit blijkt uit een online onderzoek van Unique Uitzendburo.

Ruim 1250 respondenten gaven antwoord op de vraag ‘Welk kerstgeschenk heeft jouw voorkeur?' Ruim 35 procent van de deelnemers geeft aan het liefst een traditioneel kerstpakket van hun baas te ontvangen.

Ook is er dit jaar minder belangstelling voor een geschenkbon (9 procent) en een donatie aan een goed doel (7 procent). De overige 1 procent van de respondenten ziet zijn kerstgeschenk liever in een andere vorm dan de hierboven genoemde opties.

Attentie
"Het is lastig om te voorspellen wat ons te wachten staat en hoe lang de crisis nog zal aanhouden. Voor werkgevers is het wel belangrijk om de wensen van het personeel in acht te nemen om zo het beste uit hun medewerkers te halen. Door een persoonlijke attentie in de vorm van een kerstgeschenk worden de werknemers extra gemotiveerd," aldus Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique.