NEURENBERG - De werkloosheid in Duitsland is in november met 10.000 gedaald tot 3,15 miljoen werklozen. Het werkloosheidspercentage bleef onveranderd op 7,5 procent. Dat maakte het Duitse federale arbeidsbureau donderdag bekend.

De afname van het aantal werklozen was groter dan verwacht. Analisten dachten dat de werkloosheid met vierduizend zou dalen. In het westen van Duitsland nam het aantal mensen zonder baan met vierduizend af en in het oosten met zesduizend. De cijfers zijn aangepast voor seizoensinvloeden.

Volgens het arbeidsbureau kan de werkloosheid begin volgend jaar weer gaan oplopen door de afzwakkende economie. Veel Duitse bedrijven hebben tot dusver met productiebeperkingen en verlengde verloven de gevolgen van de recessie weten op te vangen. Zo kondigden autobouwers als Volkswagen, Opel en Daimler productiebeperkingen aan in hun fabrieken om de dalende verkopen op te vangen.

Recessie
De Duitse economie is in het derde kwartaal voor het eerst in vijf jaar in een recessie beland. De grootste economie van Europa kromp met 0,5 procent, na een krimp van 0,4 procent in het tweede kwartaal.