Computers zijn niet de milieuvriendelijkste apparaten, maar tegenwoordig lijken fabrikanten in elk geval bewuster om te springen met het energieverbruik. Ook Samsung wil de wereld haar groene wil tonen met een nieuwe monitor, de SyncMaster 2243EW.

De nieuwe SyncMaster is een 22 inch pc-scherm dat volgens Samsung het stroomverbruik vermindert, maar de productiviteit verhoogt. De fabrikant heeft dit beeldscherm slechts van twee backlights voorzien, waar vergelijkbare monitoren er anders vier hebben. Dit moet leiden tot 30 à 40 procent minder energieverbruik.

De mogelijkheid om de monitor middels een Off Timer-functie automatisch uit te schakelen, moet het verbruik nog verder terugdringen. De monitor zou met een contrastratio van 20.000:1 en een responstijd van 5 ms alsnog garant staan voor een uitstekende beeldkwaliteit, aldus Samsung.

Wat de lichtopbrengst van de monitor is, verzuimt de fabrikant echter te melden. Wel wordt genoemd dat het scherm beschikt over een DVI-aansluiting, dat hij in hoogte verstelbaar is en dat het mogelijk is om het scherm 90 graden te kantelen. De 2243EW is vanaf december verkrijgbaar voor een nog onbekende prijs.