NEW YORK - Het bestuur van de Amerikaanse bank Citigroup vergadert vrijdag over een mogelijke verkoop van het gehele concern of delen van het bedrijf.

Door de aanhoudende daling van de aandelenkoers van Citigroup wordt binnen de bank gediscussieerd over de toekomst van het concern. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal vrijdag op basis van bronnen bij de bank.

Ook zou Citigroup een fusie overwegen met een branchegenoot. De interne discussies bevinden zich nog wel in een voorlopig stadium. Citigroup, ooit de grootste bank van de Verenigde Staten, is hard geraakt door de hypotheek- en kredietcrisis met verliezen van ruim 20 miljard dollar. Citigroup maakte begin deze week bekend 52.000 banen te schrappen, bovenop de 23.000 ontslagen die eerder dit jaar al werden aangekondigd.

Citigroup verloor donderdag op Wall Street 26 procent, de grootste koersval op een handelsdag ooit. Woensdag kelderde het fonds al met 23 procent. Het aandeel staat nu voor het eerst sinds 1994 onder de 5 dollar. Het concern heeft een beurswaarde van slechts 26 miljard dollar. Dat was eind 2006 nog 274 miljard dollar.