AMSTERDAM - De in juli gelanceerde virtuele wereld Lively van Google is alweer ter ziele. Op 31 december trekt Google de stekker er uit.

Google zegt op het bedrijfsblog dat het bedrijf graag experimenteert met "nieuwe manieren voor interactie en uiting op internet", maar dat die experimenten niet altijd iets opleveren. Lively slaagde er in de afgelopen vier maanden niet in om grote groepen gebruikers te trekken. Google zegt zijn aandacht te willen richten op zijn kernactiviteiten, zoals de zoekmachine en online applicaties.

Lively was een virtuele wereld, net als bijvoorbeeld Second Life of World of Warcraft, waarin gebruikers in een driedimensionale online omgeving konden rondlopen en elkaar konden ontmoeten. Voor gebruik van Lively was een browserplugin nodig, die overigens alleen beschikbaar was voor Windowscomputers.

Website
Uniek aan de driedimensionale chatrooms was dat gebruikers ze net als bijvoorbeeld Youtube-filmpjes konden integreren in hun website.

Google adviseert gebruikers om screenshots en video's van Lively te maken nu het nog kan. Op 31 december wordt de dienst afgesloten.