LEIDSCHENDAM - Bodemonderzoeker Fugro verwacht dit jaar hogere resultaten te boeken dan waar eerder dit jaar op was gerekend. Het concern rekent voor het hele jaar op een nettowinst van ten minste 275 miljoen euro tegen 270 miljoen euro eerder.

Dat heeft Fugro, dat sinds september een notering heeft in de AEX-index, donderdag bekendgemaakt. Het concern verwacht dat de omzet dit jaar zoals eerder aangegeven op meer dan 2,1 miljard euro uitkomt. Negatieve valuta-effecten over het hele jaar worden deels gecompenseerd door de omzettoename uit acquisities, aldus Fugro.

De vraag naar de diensten van het concern bleef de afgelopen maanden hoog. Het orderboek is voor 20 procent meer gevuld ten opzichte van vorig jaar.

Olie
Fugro houdt rekening met voor het bedrijf negatieve effecten van aanhoudend lagere prijzen van olie en minerale grondstoffen. Hierdoor zullen projecten bij kleinere opdrachtgevers in de olie- en gasindustrie vertragingen oplopen, aldus Fugro.

Het bedrijf uit Leidschendam blijft optimistisch vooruit kijken. De belangrijkste opdrachtgevers voor Fugro, de grote oliemaatschappijen, hebben aangegeven te zullen blijven investeren in nieuwe wingebieden voor de productie van olie en gas op lange termijn.

Op de markt voor infrastructuur, waar Fugro zo'n 20 procent van de omzet haalt, ziet het bedrijf in een aantal landen terughoudendheid bij het opstarten van nieuwe projecten. In China daarentegen neemt de overheid juist maatregelen om de sector extra impulsen te geven.