TOKIO - De beurs in Tokio is woensdag opnieuw met verlies geëindigd, vooral onder druk van de financiële fondsen. Ook veel Japanse exporteurs moesten het ontgelden door een sterkere yen en de aanhoudende economische zorgen. Elders in Azië leden de beurzen eveneens verliezen.

De Nikkei-index van 225 hoofdfondsen sloot met een verlies van 55,19 punten (0,7 procent) op 8273,22 punten. De banken verloren terrein nadat Mitsubishi UFJ Financial Group, de grootste bank van Japan, dinsdag een winstval over het tweede kwartaal van ongeveer 60 procent bekendmaakte.

Het aandeel verloor 6,4 procent. Mizuho Financial zakte 7,5 procent en Sumitomo Mitsui daalde 7,9 procent.

Yen
Japanse exporteurs hadden last van de aanhoudende zorgen over de afzwakkende economie en de in waarde gestegen yen. Een sterkere yen maakt Japanse producten duurder in het buitenland. Technologieconcern Sony verloor 2,7 procent en machinebouwer Komatsu koerste 6,5 procent lager.

De beurs in Seoul sloot met een verlies van 1,9 procent, terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,9 procent lager eindigde. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde 0,8 procent lager.