Ford heeft de Mustang grondig vernieuwd. Begin 2009 wordt het opgewaardeerde model in de VS leverbaar, en de grijze importeurs zullen ongetwijfeld snel hun slag slaan, want ook hier doet de Mustang het goed.

Hoewel hij officieel nooit in Europa leverbaar geweest is, zie je maar wat vaak Mustangs rijden. De grijze import weet de weg in de VS en de lage dollarstand heeft ervoor gezorgd dat steeds meer bedrijven auto´s als de Ford Mustang naar Nederland laten verschepen. Begin 2009 kunnen zij de ´Stang´ modeljaar 2010 op de boot gaan zetten.

Ford heeft het model grondig vernieuwd, alleen het dak is volgens het noodlijdende merk nog hetzelfde. De ontwerpers hebben de coupé en de cabriolet een tikkeltje agressiever gemaakt. En het dashboard, in het huidig model nog voorzien van hard plastic, gaat er eveneens op vooruit.

Vermogen
Onder de motorkap is er niet veel veranderd. De instapper houdt de 213 pk sterke 4.0 V6, wel gaat de 4.6 V8 van de GT er qua vermogen op vooruit. Voortaan levert de achtpitter 320 pk. Ford belooft een verbeterde besturing en ook het onderstel is aangepast, het moet ervoor zorgen dat de bestuurder meer gevoel krijgt.
 
De Mustang 2010 debuteert morgen op de LA Motorshow.