AMSTERDAM - Enkele soldaten die gewond zijn teruggevlogen vanuit hun missie in Afghanistan, zijn bij hun thuiskomst in Nederland gekort op hun salaris. Volgens het ministerie van Defensie zijn de missers inmiddels recht gezet, meldt De Telegraaf dinsdag.

De gewonde militairen kregen na hun terugkeer geen uitzendtoelage meer. Dit leidt tot grote verontwaardiging bij de militaire vakbond VBM/NOV. "Defensie moet alle toelages van elke gerepatrieerde gewonde militair doorbetalen totdat zijn complete eenheid weer terug in Nederland is", zegt voorzitter Jan Debie in de krant.

Volgens de vakbond maakt Defensie vaker fouten op het gebied van salarisadministratie. Zo zouden verscheidene arbeidscontracten tijdens de missie in Uruzgan zijn stopgezet, waardoor er ook geen salaris meer werd betaald.

Defensie wijdt het boekhoudkundig geklungel aan een haperende automatisering. Het ministerie belooft beterschap, "vooral omdat het gaat om mensen die we met uiterste zorgvuldigheid willen behandelen", aldus een woordvoerder.