AMSTELVEEN - Oud-topman Klaas Wagenaar van het automatiseringsbedrijf Getronics heeft een nieuwe betrekking gevonden. Hij treedt in dienst van accountancy- en adviesorganisatie KPMG, waar hij partner wordt.

Dit heeft KPMG maandag bekendgemaakt. Wagenaar (49) gaat naar eigen zeggen bedrijven helpen die door de financiële crisis in zwaar weer dreigen te komen. KPMG heeft daarvoor vooralsnog een team van twintig mensen beschikbaar. Wagenaar gaat zich niet richten op specifieke sectoren. "De kredietcrisis heeft geen medelijden met welke sector dan ook."

Wagenaar kan uit eigen ervaring putten. Zijn oud-werkgevers Getronics en softwarebedrijf Baan kwamen onder zijn leiding voor hete vuren te staan.

Wagenaar vertrok vorig najaar bij Getronics nadat zijn bedrijf door KPN was overgenomen. De afgelopen periode heeft de oud-bestuursvoorzitter vooral gebruikt voor het halen van een vliegbrevet. Zijn vertrekpremie van 2,4 miljoen euro stak hij deels in de aanschaf van een klein vliegtuig, een Beechcraft Bonanza.