In maart van het volgende jaar start de productie van Alfa Romeo 8C Spider. Er worden er - net als bij de Competizione - maar vijfhonderd van gemaakt. De hoeveelheid auto's voor Nederland is nu bekend, net als de prijs van de Spider.

Van de Alfa 8C Spider komen vijftien stuks naar Nederland. In totaal bedraagt de productie vijfhonderd stuks. Op de lijst met geïnteresseerden staan bij Alfa Romeo Nederland 41 mensen, dus dat betekent een boel teleurgestelde gezichten. De prijs van de exotische cabrio is 315.500 euro.
 
Met vijftien exemplaren voor Nederland wordt de Spider hier een minder zeldzame auto dan de Competizione. Daarvan krijgen er maar tien een Nederlandse eigenaar.

Aluminium
Om de carrosserie geschikt te maken voor een open carrosserie is bij de Spider ten opzichte van de Competizione meer gewerkt met aluminium en koolstofvezel. De motor is nog steeds de 4,7-liter V8 met 450 pk. Daarmee kan hij in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij 290 km/u. De dichte versie is respectievelijk 0,2 seconden en 2 km/u sneller.

De cabriokap kan in twintig seconden openen en is leverbaar in zwart, bruin en rood. De rolbeugels kunnen optioneel worden voorzien van koolstofvezel of leder. Giuliano Mazzuoli ontwierp voor 8C kopers een horloge dat is geïnspireerd op de toerenteller van de 8C.