LONDEN - De automatiseerder Logica denkt ondanks de verwachte recessie volgend jaar in Europa nog licht te kunnen groeien. Om de winst op peil te houden voert het bedrijf versneld kostenbesparingen door. Dat maakte Logica vrijdag bekend.

"We zien dat er langer wordt nagedacht over investeringsbeslissingen en dat contracten worden opengebroken", aldus Logica-topman Andy Green. Toch verwacht hij voor Logica omzetgroei in 2009 en een verbetering van de brutowinstmarge met 0,5 procent.

Logica zal volgend jaar ongeveer een kwart minder investeren dan oorspronkelijk gepland. Het bedrijf was van plan om 30 tot 40 miljoen pond te investeren. Ook is Logica bezig flink het mes te zetten in het bestand van tijdelijk personeel.

De bezuinigingen moeten leiden tot een kostenbesparing van 60 miljoen pond in 2009. Eerder was het doel 50 miljoen pond.

Logica verhoogde vrijdag de omzetverwachting voor dit jaar licht dankzij een sterk derde kwartaal. Het bedrijf rekent op een omzetgroei van ruim 4 procent ten opzichte van vorig jaar. In het derde kwartaal groeide de omzet met 7 procent naar 845 miljoen pond sterling.