BUSSUM - Opnieuw is een Nederlands beleggingsfonds dat belegde in Turks vastgoed in de problemen gekomen.

Het gaat om TRE Investments. Directeur Rob Slotemaker bevestigde donderdag dat het fonds in liquiditeitsproblemen is beland en niet langer in staat is om aan zijn tussentijdse renteverplichtingen te voldoen.

"In het belang van onze obligatiehouders kan ik er op dit moment verder niets over zeggen. Wij willen hen eerst op de hoogte brengen", aldus Slotemaker. Volgens Bartels Advocaten, een advocatenkantoor dat de belangen van vastgoedbeleggers behartigt, hebben ruim 1500 beleggers circa 80 miljoen euro geïnvesteerd in TRE Investments.

De investeringen verliepen via obligatieleningen vanaf 50.000 euro, waardoor TRE zich heeft ontrokken aan het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Verhaal
Bartels roept beleggers op zich te melden zodat kan worden overgegaan tot verhaal van de gedane investeringen. Volgens het advocatenkantoor heeft een aantal verontruste beleggers zich al gemeld.

Bartels Advocaten deed eerder al aangifte tegen de vastgoedfondsen als Iberrealty, Golden Sun Resorts, Royal Dubai en Palm Invest. Justitie onderzoekt de handel en wandel van deze fondsen. Golden Sun Resorts, dat vorig jaar zijn betalingen staakte, belegde ook in Turks vastgoed. Royal Dubai en Palm Invest investeerden in het Midden-Oosten.