AMSTERDAM - Gevestigde modellenbureaus krijgen er een concurrent bij op het web. Een nieuw initiatief maakt het voor internetters mogelijk te investeren in een model. Bij gebleken succes ontvangen de investeerders een deel van de winst.

De nieuwe website Beauty Holding geeft beginnende modellen een kans op succes door middel van sponsoren. Iedere bezoeker krijgt de kans om zijn favoriete model te steunen door middel van een investering vanaf één dollar. Zodra een model tienduizend dollar aan sponsoring heeft binnengehaald, wordt er een professioneel portfolio van haar gemaakt. 

De bezoekers die geinvesteerd hebben in het model ontvangen vervolgens een jaar lang vijftig procent van de inkomsten van het model.

Sellaband
De website Beauty Holding vertoont qua concept en werkwijze opvallend veel overeenkomsten met de website Sellaband, een platform waar bezoekers kunnen investeren in muziekartiesten. Bands die doorgebroken zijn via die website zijn onder andere Nemesea, Lily Vasquez en de Franse Clémence.