AMSTERDAM - Nuon beschouwt een gang naar de beurs niet als een reële mogelijkheid. Dat zegt financieel directeur Doede Vierstra van het energieconcern in een vraaggesprek met NUzakelijk.

"Nuon is bezig met een strategisch traject en is nog altijd op zoek naar een buitenlandse partner", aldus Vierstra. Een beursgang zou niet in dat plaatje passen.

In september stelde bestuursvoorzitter Joost van der Does de Willebois van Euronext Amsterdam tegenover BNR gesprekken te voeren met de provincies, die de energiebedrijven in handen hebben, om Nuon, Essent, Eneco en Delta naar de beurs te brengen.

Concurrentie
Sinds de afgeketste fusie met Essent vorig jaar, is Nuon op zoek naar een andere, grote partner. Volgens de CFO is dat nodig, omdat 'Nuon een te kleine partij is in de Europese markt'. Met een fusie hoopt het bedrijf concurrentie te kunnen blijven bieden aan buitenlandse energiegiganten.

In Nederland heeft geen enkel energiebedrijf een beursnotering. In het buitenland zijn partijen als het Duitse EON en het Franse EDF en Gaz de France wel op de aandelenbeurs te vinden.