AMSTERDAM - Het effectenhandelsbedrijf Van der Moolen heeft over het derde kwartaal van 2008 een nettowinst uit voortgezette bedrijfsactiviteiten geboekt van 500.000 euro, vergeleken met een winst van 1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

De resultaten stonden onder druk door lasten voor verliezen van beëindigde bedrijfsactiviteiten, waaronder die van het onderdeel Online Trader. Daardoor kwam het resultaat na belasting uit op een verlies van 7,5 miljoen euro.

De omzet kwam over de afgelopen periode uit op 31 miljoen euro. Een jaar eerder stond er nog een omzet in de boeken van 23 miljoen euro.

Prestatie
"Onder turbulente marktomstandigheden hebben we in de eerste negen maanden van 2008 een sterke prestatie laten zien. Vooral de Europese handelsactiviteiten hebben zeer goed gepresteerd. We zijn positief gestemd voor de toekomst", aldus bestuursvoorzitter Richard den Drijver in een toelichting. Van der Moolen verwacht voor volgend jaar een toename van de winstgevendheid.

Van der Moolen liet in augustus bij de publicatie van de derde kwartaalcijfers weten dat het afstoten van Online Trader, dat beleggingsdiensten biedt aan semi-professionele klanten, in 2009 4,5 miljoen euro aan kostenbesparingen oplevert.