RIJSWIJK - Duizenden kinderen trekken dinsdagavond gewapend met een lampion en ingestudeerde liedjes langs de deuren om lekkernijen in te zamelen. Dit jaar kunnen de kinderen tijdens Sint Maarten rekenen op gezonde traktaties en de bekende minireepjes.

Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) delen ouders dit jaar tijdens Sint Maarten veel gezonde lekkernijen uit. De door veel kinderen gevreesde mandarijnen zijn dit jaar opvallend vaak ingeslagen, aldus de branchevereniging. Ook de zogenoemde kinderappeltjes vonden gretig aftrek in de aanloop naar Sint Maarten.

Supermarktketen Jumbo liet weten dat vooral de minireepjes in trek zijn. Ook bij Albert Heijn was de afgelopen dagen een verhoogde vraag naar de kleine marsjes, snickers en bounty's. "Dat is makkelijk uitdelen", aldus een woordvoerster.

Lekkers
De financiële crisis lijkt geen invloed te hebben op de aanschaf van Sint Maartensnoep. "Mensen kopen toch wel, net als met lekkers voor Sinterklaas en kerst", stelt een woordvoerster van het CBL.

Sint Maarten werd vorige week gekozen op de negende plaats in de top tien van belangrijkste Nederlandse tradities, na een enquête van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur.