Toyota en Subaru zijn samen bezig een sportauto te ontwikkelen. In Europa komt die als Subaru op de markt. In Amerika gaat hij als Scion door het leven; dat is daar het jongerenmerk van Toyota.

Toyota en Subaru werken samen aan een betaalbare sportauto. Het wordt - geheel tegen Subaru-traditie in - een achterwielaandrijver maar wél met een boxermotor. Die meet 2,0-liter en hoest 200 pk op. We verwachten hem in de loop van 2010. In Amerika gaat hij door het leven als Scion en wordt het de opvolger van de Scion tC, een tamelijk tamme coupé van het jongerenmerk van Toyota. Dat betekent dus dat het Toyota-logo aan de neus van de Suyota voorbijgaat.

Toyota heeft ook bevestigd dat de kleine iQ naar Amerika gaat. Dat wordt ook een aanvulling op het Scion-programma om de nieuwe honger van Amerikanen naar kleine auto's te stillen. In Europa kennen we ook Scion-modellen: de xA wordt hier binnenkort verkocht als Toyota Urban Cruiser en de xB kennen we al een tijdje als Daihatsu Materia. De xC wordt hier niet verkocht; in Amerika wordt hij gezien als opvolger van de Toyota Celica.