NEW YORK - De winst van de investeringsmaatschappij van superbelegger Warren Buffett, Berkshire Hathaway, is in het derde kwartaal fors gekelderd. De investeerder boekte ruim driekwart minder winst dan een jaar eerder.

De winst viel van 2,94 miljard dollar (2,29 miljard euro) terug naar 1,06 miljard dollar (0,82 miljard euro). Het is het vierde kwartaal op rij dat de winst daalt. De omzet ging 7 procent omlaag tot 27,93 miljard dollar (21,81 miljard euro). Toch waren analisten opgelucht. "Ik heb niets alarmerends gezien in de resultaten die gekoppeld zijn aan de blootstelling van Berkshire aan de huidige economische omstandigheden", aldus een Amerikaanse analist.

De winstdaling was vooral te wijten aan de zwakke prestaties van de verzekeringstak. Daarnaast verloor het investeringsvehikel ruim 1 miljard dollar op de beleggingsportefeuille.

Ondergewaardeerd
Buffett is volgens zakenblad Forbes een van de rijkste mannen ter wereld. Hij heeft een persoonlijk vermogen van 58 miljard dollar (45,31 miljard euro). Hij investeert met Berkshire voornamelijk in ondergewaardeerde ondernemingen met een sterk management. Afgelopen maand maakte Buffett zich sterk voor Amerikaanse aandelen.