DEN HAAG - Karla Peijs en Arthur Docters van Leeuwen gaan bij Aegon aan de slag als commissaris namens de overheid. Minister Wouter Bos van Financiën heeft de benoeming van de oud-bewindsvrouw en de voormalig AFM-voorzitter donderdag bekendgemaakt.

Bos mag twee commissarissen aanstellen bij Aegon, omdat hij de verzekeraar vorige maand een kapitaalinjectie van 3 miljard euro heeft gegeven. De minister heeft de twee bijhorende namen bekendgemaakt tijdens een overleg over de kredietcrisis in de Tweede Kamer. Het bestuur van Aegon heeft al ingestemd met de benoemingen.

Peijs is momenteel al commissaris bij het verzekeringsconcern, maar zal haar functie vanaf nu voor de overheid vervullen. Docters van Leeuwen leidt het Holland Financial Centre. Deze organisatie moet Nederland aantrekkelijk maken als financieel centrum in de wereld.

Aegon
Aegon moest eind vorige maand een beroep doen op de miljarden die het kabinet beschikbaar heeft gesteld om gezonde bedrijven te ondersteunen die geraakt worden door de kredietcrisis. De verzekeraar had het geld nodig om zijn kapitaalpositie te versterken.

Eerder al kreeg ING een kapitaalinjectie van 10 miljard euro. Daar heeft de minister van Financiën ook twee commissarissen aangesteld: voormalig FNV-voorzitter Lodewijk de Waal en Peter Elverding, oud-topman van chemieconcern DSM.