AMSTERDAM - Staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft geld ter beschikking gesteld aan gemeenten om mensen met een minimuminkomen een extra toeslag van 50 euro te geven.

Gemeenten mogen het verstrekken van de 50 euro aan laten sluiten bij hun lokale beleid. Daarom kunnen gemeenten de precieze voorwaarden en de manier waarop het geld wordt verstrekt zelf bepalen.
Website

Mensen kunnen op de website http://www.50eurovoorminima.nl exact zien hoe hun gemeente te werk gaat met de 50 euro van Aboutaleb. Ook kunnen ze er berekenen of ze in aanmerking komen voor deze toeslag aan het eind van het jaar. De ontwikkeling van de website is een initiatief van Stimulansz en Nibud.

Aboutaleb wil met de website bevorderen dat zoveel mogelijk mensen die daar recht op hebben de 50 euro extra ontvangen. Niet alle minima die voor de 50 euro in aanmerking komen, zijn namelijk bij gemeenten bekend. Ook krijgen gemeenten posters, flyers en kant-en-klaar teksten om mensen te informeren over de 50 euro en hoe ze die eventueel krijgen.