AMSTERDAM - Het systeem van vaste salarisschalen, waarbij werknemers een beloning krijgen voor de functie die zij vervullen, zal over tien jaar niet meer bestaan. Dat zegt beloningspecialist Erik Schouten van AWVN, zo meldt het Financieele Dagblad.

Het hoofd waarderen en belonen van de werkgeversvereniging sprak gisteren tijdens een congres in Arnhem over beloningen.

Volgens Schouten zal het huidige salarissysteem tegen 2018 zal zijn afgeschaft: "Het huidige salarishuis vertoont scheurtjes. Je ziet al dat in tien jaar tijd flexibel belonen heel gewoon is geworden, maar het plaatje zal over nog eens tien jaar weer heel anders zijn."

Normsalaris
De AWVN verwacht dat werkgevers bij een stelsel van vergoedingen zullen uitkomen dat bestaat uit een 'normsalaris' plus een loon dat gebaseerd is op de persoonlijke toegevoegde waarde van de werknemer.

Die waarde hangt af van de individuele competenties en eventueel een toeslag voor de situatie op de arbeidsmarkt. Daarvoor moet volgens Schouten nog wel een methodiek ontwikkeld worden.

Flexibel belonen
Intussen werken zes van de tien ondernemers met een manier van flexibel belonen. Dit houdt vaak ook in het afspreken van bonussen. Intussen zijn enkele bonussystemen in opspraak gekomen, vooral die voor het management bij banken, omdat zij medeverantwoordelijk zouden zijn voor de internationale kredietcrisis.

"Bonussen zijn een krachtig beloningsinstrument, maar ze zijn vaak erg snel afgesproken, zonder dat daar goed over is nagedacht. Dat zal nu moeten veranderen. We moeten de bonussen niet afschaffen, maar wel zorgen dat we het als instrument professionaliseren", aldus Schouten.