VIANEN - Softwarebedrijf Blue Fox heeft weinig speelruimte meer. Het bedrijf, dat software maakt voor de mode-en textielindustrie, maakte woensdag bekend dat gesprekken met potentiële partners nog geen resultaat hebben opgeleverd. Het aandeel kelderde met ruim 13 procent.

Het bedrijf probeert voor het eind van het jaar kapitaal aan te trekken. "Anders krijgen we een cashflow-probleem", aldus bestuursvoorzitter Arie van Leusden in een toelichting.

In welke vorm dit kapitaal aangetrokken moet worden, is niet duidelijk. "Eerder dit jaar kreeg Blue Fox van een investeerder 2,1 miljoen euro. Deze keer zullen we het in een andere hoek moeten zoeken", zei de topman. Eén van de opties is het uitgeven van extra aandelen.

Kapitaalinjectie
Van Leusden denkt ondanks de huidige kredietcrisis de kapitaalinjectie voor elkaar te krijgen. "In deze tijd weet je het nooit, maar ik heb hele goede verwachtingen. We zullen binnen afzienbare tijd meer bekendmaken hierover."

Als de omzet van Nedgraphics gelijk was gebleven, was er geen probleem geweest, aldus de topman. Nedgraphics is het enige overgebleven onderdeel van het bedrijf na de verkoop van het Italiaanse Porini eerder dit jaar. De verkoop leverde een boekverlies op van bijna 3,4 miljoen euro.

Blue Fox leed in de eerste negen maanden van dit jaar een verlies van 4,5 miljoen euro. Als de kapitaalversterking slaagt, is overname door een ander bedrijf nog steeds een optie. "We zijn daarover nog steeds in gesprek met meer dan één partij."