AMSTERDAM - Plus heeft nog steeds van alle supermarktketens het grootste aanbod aan biologische producten in het schap liggen. Dat blijkt uit de jaarlijkse telling van Milieudefensie en stichting Solidaridad.

Jumbo staat op de tweede plaats, gevolgd door Albert Heijn. Nog nooit waren in Nederland zoveel biologische producten bij de supermarkt verkrijgbaar. Ook in 2007 was Plus de winnaar van de telling.

Hoewel Plus 38 producten uit het schap heeft gehaald, blijft de keten met een aanbod van 191 biologische producten koploper. Een filiaal in Amersfoort krijgt dinsdag van Milieudefensie de Eko-award 2008 uitgereikt.

Fairtrade
Jumbo heeft het grootste assortiment fairtradeproducten. De supermarkt biedt 36 producten aan die onder strikte voorwaarden zijn ingekocht in ontwikkelingslanden. Albert Heijn en Plus zijn in deze telling als tweede en derde geëindigd.

Milieudefensie en Solidaridad willen met de telling supermarkten stimuleren om hun aanbod aan biologische en fairtradeproducten uit te breiden. De organisaties zijn tevreden met de stevige groei van het assortiment bij de meeste ketens.

Voor alle afzonderlijke provincies worden lijsten opgesteld waarin de assortimenten van de verschillende supermarkten staan weergegeven.