ZEIST - De industrieel toeleverancier Kendrion heeft in het derde kwartaal een nettowinst behaald van 2,6 miljoen euro. Dat is 7 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet bleef nagenoeg gelijk op 131,6 miljoen euro. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend.

Kendrion stelt dat het onderzoek naar de mogelijke verkoop van de distributietak in de laatste fase is. Het bedrijf maakt voor het einde van het jaar bekend of de verkoop doorgaat. Kendrion liet in augustus weten het onderdeel mogelijk van de hand te willen doen om zich volledig te kunnen richten op de divisie Electromagnetics.

De economische vooruitzichten zijn in september en oktober aanzienlijk verslechterd, stelt Kendrion. De onderneming denkt dat de winst daarom in het vierde kwartaal lager zal uitvallen dan eerder nog werd verwacht. Kendrion rekent in 2008 op een winst van 15,1 miljoen euro, net zoveel als in 2007.

Focus
"Ook Kendrion ondervindt de gevolgen van de verslechterende marktomstandigheden", zei bestuursvoorzitter Piet Veenema. "Maar wij zijn positief over de focus die wij in onze activiteiten willen aanbrengen en de kansen die dit biedt."

Kendrion merkt een "vertraagd afnemen" van reeds geplaatste orders bij de divisie Electromagnetics, een leverancier van voornamelijk elektromagnetische componenten. Toch werd bij het onderdeel een 3 procent hoger bedrijfsresultaat geboekt.

Distributie
De distributietak, die mogelijk wordt verkocht, zag het bedrijfsresultaat met 9 procent afnemen. Daar liep de omzet terug wegens verslechterende marktomstandigheden op de thuismarkten, aldus Kendrion.

Kendrion ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige elektromagnetische componenten en distribueert en bewerkt kunststof halffabrikaten. De onderneming heeft meer dan 2500 werknemers verdeeld over achttien landen wereldwijd.