AMSTERDAM - Zorgverzekeraar OHRA hanteert volgend jaar dezelfde premie voor de basisverzekering als dit jaar. Volgens de onderneming kunnen de kosten worden gedrukt op een goede zorginkoop en interne kostenbesparingen. Dat liet de verzekeraar dinsdag weten.

Eerder liet verzekeraar CZ al weten de premie voor de basisverzekering volgend jaar niet te verhogen. Dit terwijl het ministerie van Volksgezondheid had voorspeld dat verzekeraars de prijzen met gemiddeld 2,5 procent zouden verhogen.

Elke Nederlander is verplicht een polis af te sluiten voor basisgezondheidszorg. Hij of zij kan elk jaar overstappen naar een andere verzekeraar als die een beter of goedkoper product biedt.

Polisaanbod
Dit jaar moeten alle zorgverzekeraars voor 19 november hun klanten een nieuw polisaanbod doen. Mensen kunnen dan tot 1 januari 2009 hun oude polis opzeggen. Ze hebben vervolgens tot 1 februari de tijd om zich aan te sluiten bij een nieuwe zorgverzekeraar.

Verzekeraar Delta Lloyd maakte eerder bekend dat de jaarpremie van de basisverzekering met 15 euro stijgt naar 1149,96 euro. De premie van zorgverzekeraar DSW voor de basisverzekering daalt volgend jaar met 12 euro naar 1053 euro.