AMSTERDAM - Eén van Donald Trump's meest ambitieuze bouwprojecten heeft te kampen met financiële problemen. De 92 verdiepingen tellende Trump International Hotel & Tower in Chicago staat voor grote uitdagingen.

Het gebouw, dat het hoogste in de Verenigde Staten moet worden sinds de opening van de Sears Tower in 1973, ziet de problemen van drie kanten op zich af komen. De kredietcrisis, de instortende huizenmarkt en de afzwakkende detailhandelsverkopen spelen de toren parten.

Tot nu toe zou de zakenman volgens the Wall Street Journal voor iets minder dan 600 miljoen dollar aan kopers voor zijn appartementen geronseld hebben, terwijl hij zijn kredietverstrekkers nog 1 miljard dollar schuldig is.

Lening
Het grootste probleem gaat schuil in een lening van 640 miljoen van Deutsche Bank, die binnen afzienbare tijd uitgebreid moet worden. Hiervoor zal Trump eerst de nodige rente moeten aflossen.  

Trump zelf ziet het allemaal niet zo somber in. "Het kan nog altijd een succes worden, afhankelijk van wat er de komende twee jaren in de markten gebeurt", stelt hij in een interview. Volgens hem hebben de onverkochte eenheden binnen de toren een potentiële waarde van 475 miljoen dollar.

In het gebouw worden onder meer een hotel, een winkelcentrum en luxe appartementen gehuisvest.