AMSTERDAM - Nog meer focus op ondernemersthema's als wetgeving, export, veiligheid, administratieve lasten of investeringen. Dat wordt de invulling van het convenant tussen de Kamer van Koophandel (KvK) en VNO-NCW en MKB Nederland.

In een gezamenlijk persbericht geven de KvK en de ondernemersorganisaties aan dat ze op deze manier verder inhoud willen geven aan de in 2005 reeds afgesloten samenwerkingsovereenkomst.

Die samenwerking heeft al tot concrete resultaten geleid, zoals de gezamenlijke conjunctuurmeting (COEN) samen met onder meer CBS. Hierdoor is de enquêtedruk voor veel ondernemers aanzienlijk teruggebracht.

Duidelijkheid
Volgens Bernard Wientjes van VNO-NCW was de ondertekening van het convenant nodig om nog eens duidelijk vast te leggen wie voor wat kan worden aangesproken. En bovendien "werken we graag met de Kamer van Koophandel samen vanwege hun specifieke kennis vanuit de regio", aldus de bestuursvoorzitter.

Dat was voorheen nog weleens anders, zegt Frans Lavooij van de Kamer van Koophandel Nederland: "We stonden in het verleden soms tegenover elkaar in discussies. Nu weten we elkaar uitstekend te vinden, en staan we schouder aan schouder met een gemeenschappelijk belang voor ogen: het ondersteunen van ondernemend Nederland."