AMSTERDAM - Nederlandse werknemers zijn maar matig tevreden over hun werkplek en de arbeidsomstandigheden. Dat blijkt uit een onderzoek van Integron onder 7.900 werknemers in veertig organisaties in allerlei sectoren van de Nederlandse economie.

Het onderzoeksbureau ondervroeg werknemers naar hun tevredenheid over facilitaire zaken als parkeervoorzieningen, beveiliging, schoonmaak, catering, werkplek en receptie.

Uit de resultaten blijkt dat werknemers over het algemeen wel tevreden zijn, met name over het menselijke aspect: de schoonmaak-, catering- en receptiemedewerkers worden als heel vriendelijk ervaren.

Vieze werkplek
Minder tevreden zijn de respondenten over de schoonmaak: meer dan zestig procent geeft aan dat de kwaliteit daarvan beter kan, en dan vooral op de werkplek en het sanitair.

Daarnaast vindt bijna acht van de tien medewerkers dat de parkeervoorziening voor de auto’s slecht geregeld is. Er is niet voldoende plek en de formaliteiten rondom het aanmelden van de parkeerbehoefte kan beter.

Klimaatbeheersing
Maar liefst drie van de vier eindgebruikers is niet tevreden over het klimaat rondom de werkplek. Ook ergeren werknemers zich aan de snelheid van hun PC of laptop.

Een groot deel van de werknemers geeft tot slot aan behoefte te hebben aan de mogelijkheid om thuis te werken. Voor vier op de tien medewerkers is dat op dit moment niet mogelijk.