ALMERE - Uitzendorganisatie USG People ziet de marktomstandigheden in Europa op korte termijn verslechteren. Voor de lange termijn blijven de vooruitzichten echter positief. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

USG kampte al met minder gunstige marktomstandigheden in Spanje en Frankrijk. Nu daalt ook de vraag naar tijdelijk personeel in Nederland en België. "De effecten van de kredietcrisis zullen naar verwachting een versterkend effect hebben op de neergaande beweging van de conjunctuurcyclus", aldus het bedrijf.

USG wist de invloed van de teruglopende markten in het derde kwartaal nog redelijk op te vangen. De nettowinst bedroeg 33 miljoen euro. Dat betekent een daling van 19 procent in vergelijking met het derde kwartaal vorig jaar, maar het resultaat is hoger dan de gemiddelde verwachting van analisten.

Overname
De omzet steeg met 5 procent tot 1,069 miljard euro, vooral dankzij een overname in Duitsland. USG haalt bijna de helft van zijn omzet in Nederland en België. De Nederlandse omzet daalde met 1 procent, terwijl die in België met 7 procent steeg.

USG geeft geen concrete winst- en omzetverwachting voor dit jaar. De onderneming is positief ten aanzien van de langere termijn, mede door de recente invoering van een Europese richtlijn voor tijdelijk werk. Die voorziet onder meer in de erkenning van uitzendbureaus als werkgever en pleit voor de ontwikkeling van flexibele vormen van werken.