UTRECHT - Voedingsmiddelenconcern Wessanen handhaaft zijn verwachtingen voor 2008 ondanks de huidige onzekerheid in de economie. Dat maakte het bedrijf, bekend van natuurvoedingsmerk Zonnatura en snackmerk Beckers, dinsdag bekend bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers.

"De turbulente en economische ontwikkelingen van dit moment en de snelheid van verandering maken het moeilijk voorspellingen te doen", aldus bestuursvoorzitter Ad Veenhof in een verklaring. Maar de operationele en financiële ontwikkelingen van Wessanen, "geven reden de vooruitzichten te handhaven".

De omzet bedroeg in het derde kwartaal 386,9 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar kwam de omzet uit op 387,9 miljoen euro. Aangezien Wessanen meer dan 60 procent van zijn omzet uit Noord-Amerika haalt, werden de resultaten gedrukt door de zwakke dollar. Tegen constante wisselkoersen zou de omzet met 5,7 procent zijn gestegen.

Winst
De nettowinst daalde naar 8,1 miljoen euro van 9,9 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op 14,1 miljoen euro, tegen 13,1 miljoen euro een jaar eerder.