WASHINGTON - Directeur Dominique Strauss-Kahn van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zich niet schuldig gemaakt aan vriendjespolitiek en misbruik van zijn macht. Ook zou hij zijn personeel niet hebben lastig gevallen.

Dat blijkt uit onderzoek van het IMF, waarvan de resultaten zaterdag naar buiten zijn gebracht.

Strauss-Kahn heeft begin dit jaar een seksuele relatie gehad met een getrouwde vrouw die werkzaam was op de Afrikaanse afdeling van het IMF. Volgens het onderzoek had de vrouw met de intimiteiten ingestemd. "Het incident is betreurenswaardig en getekend door een verkeerde beoordeling van de situatie", aldus de verklaring van het IMF.

Beoordelingsfout
Strauss-Kahn (59) gaf zelf eerder ook al aan dat er sprake was van een "beoordelingsfout" van zijn kant, maar ontkende dat hij misbruik van zijn positie heeft gemaakt. De excuses van de directeur zijn door het IMG geaccepteerd, waardoor hij aan het werk kan blijven.

De directeur liet weten dat hij de uitkomsten van het onderzoek van het IMF onderschrijft en verantwoordelijkheid voor zijn daden neemt. Hij zei verder "toegewijd te zijn aan het hoog houden van het niveau dat op deze positie van mij verwacht wordt."

Strauss-Kahn, een voormalige minister van Financiën in Frankrijk, werd in september 2007 aangesteld als directeur van het fonds, dat korte termijn leningen verstrekt aan landen die financieel in zwaar vaarwater verkeren.