AMSTERDAM - Het online vacatureaanbod is in september verder gedaald, hoewel de afname minder groot is dan in de voorgaande maand.

Dat blijkt uit cijfers van de Monster Employment Index, een maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt uitgevoerd door vacaturesite Monsterboard.

De index daalde met drie punten naar 170. In augustus bedroeg de afname nog 21 punten. "Kijkend naar de ontwikkelingen in het derde kwartaal zien we een scherpe daling van het online vacatureaanbod. Toch heerst er nog steeds krapte op de arbeidsmarkt getuige ook het laagste werkloosheidscijfer in zes jaar", aldus Diana Krieger, managing director van Monsterboard.nl.

Toerisme
De grootste dalingen waren te zien in de sectoren horeca & toerisme, transport & logistiek en administratie. Ook in de financiële dienstverlening werden minder nieuwe medewerkers geworven. Binnen de sector onderwijs & training, de publieke sector en de gezondheidszorg steeg het vacatureaanbod juist.

Ook de Europese variant van de index daalde voor de tweede achtereenvolgende maand. In augustus lieten alle landen een daling zien, in september toonden Duitsland en Zweden echter plussen. Italië was de grootste daler.