AMSTERDAM - Zoho bouwt zijn pakket met gehoste kantoorapplicaties verder uit met e-mail. Zoho Mail is behalve via internet ook offline beschikbaar. Dankzij Googles softwaretechniek Gears.

Zoho Mail wordt toegevoegd aan Zoho Business, een pakket van gehoste software dat tot tien gebruikers gratis kan worden gebruikt. De e-mailapplicatie is daarnaast ook voor individueel gebruik beschikbaar zonder opslagbeperkingen en zonder advertenties, meldt het bedrijf.

Bedrijven kunnen hun domeinen porten naar Zoho dat de e-mail host en zorgt voor de opslag en afhandeling. Zoho Mail kan ook als een e-mailcliënt worden gebruikt om berichten te versturen en ontvangen vanaf andere accounts met ondersteuning voor het Post Office Protocol. Berichten kunnen zowel chronologisch als in reeksen worden weergegeven.

Google Gears
Dankzij de Google Gears browser plug-in is Zoho Mail ook zonder internetverbinding beschikbaar. Gears is ontworpen om offline toegang te bieden tot webapplicaties en moet worden geïnstalleerd in Internet Explorer of Firefox. Vorig jaar introduceerde Zoho ook al een offline versie van zijn tekstverwerker Writer, eveneens dankzij Google Gears. Het stak daarmee Google zelf de loef af, die kwam pas maanden later met een offline versie van Google Docs.

Zoho heeft ook nog een mobiele versie voor de iPhone beschikbaar en heeft plannen om andere mobiele apparatuur te gaan ondersteunen.