AMSTERDAM - Een kwart van de Nederlandse werknemers verwacht niet op zijn vijfenzestigste met pensioen te kunnen. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van personeelsorganisatie Kelly Service onder 115 duizend werknemers.

Zo'n dertig procent van de respondenten is bang op zijn pensioengerechtigde leeftijd te weinig te hebben gespaard of dat het inkomen te hard achteruit zal gaan. Volgens de onderzoekers is er onder de Nederlanders daarom een 'grote' bereidheid om langer door te werken.

Volgens Patricia Becker van Kelly Service Nederland is de trend voorbij om van de een op de andere dag met werken te stoppen. "Het traditionele idee van het stoppen met werken als je 65 bent geworden is voorbij. Er is een wereldwijd tekort aan bekwame medewerkers. Het loont dus om langer in dienst te blijven", zegt Becker.

Mannen
Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen van mening zijn hun oudedagsvoorziening beter geregeld te hebben dan vrouwen. Bijna zestig procent van alle Nederlandse ondervraagden wil ook langer doorwerken om actief bij de samenleving betrokken te blijven.