LONDEN - De Britse overheid zou bereid zijn minstens 45 miljard pond sterling (57,8 miljard euro) te investeren in Britse banken om hun kapitaalreserves te vergroten. De Britse regering en de banken zouden maandagavond laat overleg hebben gevoerd over de crisis. Dat meldden handelaren dinsdag.

De Britse minister van Financiën Alistair Darling en centralebankpresident Mervyn King zouden hebben gesproken met de topmannen van Royal Bank of Scotland (RBS), Lloyds TSB en Barclays. Volgens mediaberichten zouden de banken hebben gevraagd om een kapitaalinjectie van 15 miljard pond in ruil voor een overheidsbelang in de banken. Barclays sprak dit tegen. Andere banken en de Britse overheid wilden geen commentaar geven op de berichten.

Op de Londense beurs werd geschrokken gereageerd op de geruchten. RBS daalde 39 procent en Barclays verloor 10 procent. Lloyds TSB zakte 20 procent. Eerder schoot de Britse regering al de hypotheekbank Bradford & Bingley te hulp en werd geholpen met de overname van HBOS door Lloyds TSB. Darling liet maandag nog weten "alles te zullen doen om Britse banken te helpen".