MOSKOU - De effectenbeurs in Moskou hield dinsdagochtend de deuren dicht, na de scherpe koersdalingen door de financiële crisis de afgelopen tijd. Maandag daalde de toonaangevende RTS-index 19 procent, de sterkste daling ooit.

De Russische beurshandel is tot 13.00 uur (lokale tijd) stilgelegd, zo maakte de exploitant van de aandelenmarkt in Moskou bekend. Maandag werd de handel ook al tijdelijk stilgelegd na paniekverkopen, net als in september. Behalve van de onrust in de financiële sector heeft de beurs in Moskou ook te lijden onder de lagere prijs van olie, een van Ruslands belangrijkste exportproducten.

De Russische president Dmitri Medvedev riep dinsdag op tot internationale actie om de financiële crisis een halt toe te roepen. Mevdedev liet weten mee te zullen doen aan het Europese overleg in Evian later deze week. "De crisis in het internationale financiële systeem vraagt om sterk gezamenlijk optreden. Het is absoluut duidelijk dat de tijd is gekomen voor nieuwe beslissingen", aldus Medvedev.