RIJSWIJK - De Nederlandse reddingsactie van Fortis roept bij de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) veel vragen op. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen voor de aandeelhouders?

De vereniging laat op haar website weten verbaasd te zijn over het plotselinge karakter van de reddingsactie. "De continuïteit van bank-verzekeraar Fortis leek door de reddingsoperatie van het afgelopen weekeinde gewaarborgd, maar niets blijkt minder waar." De VEB vraagt zich af op welk moment duidelijk was dat die reddingsactie niet afdoende zou zijn.

Meer vragen zijn te lezen zijn op de website van de VEB. Zo wil de vereniging weten (van Fortis, de Staat en De Nederlandse Bank) hoe de overnameprijs tot stand is gekomen.

ABN Amro
Ook staat op de website: "Na afgelopen weekeinde was men van plan om ABN Amro te verkopen. Nu wordt gekozen voor integratie. Vanwaar die strategiewijziging?" En: "Wat zijn de gevolgen voor de aandeelhouders van Fortis? Heeft de Nederlandse staat aanwijzingen dat andere banken en verzekeraars in Nederland in moeilijkheden zitten?"

De VEB was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.