AMSTERDAM - Microsoft-topman Steve Ballmer heeft bevestigd dat het Europese Search Technology Center (STC) van Microsoft vestigingen krijgt in Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Eerder zou de keuze zijn gevallen op één van de drie lokaties, maar gisteren liet Ballmer weten dat drie centra gehuisvest zullen worden in Londen, Parijs en München. Hij onthulde niet wat het bedrag is dat Microsoft investeert in de drie centra, maar hij liet zich slechts ontvallen dat Microsoft een paar honderd technici zal aannemen om de centra te bemannen.

Barneveld
Op dit moment werken er in Europa 2,000 onderzoekers in meer dan 40 Microsoft Innovation Centres, gevestigd in 19 verschillende Europese landen. Het Nederlandse Innnovation Centre is gevestigd in Barneveld.

Een persbericht van Microsoft geeft meer details over de doelstelling van het STC: "...om gebruik te maken van de lokale expertise en om lokale innovatie te stimuleren met nieuwe banen die zullen helpen om de online zoekervaring te herdefiniëren voor de Europese consument."

Strategie
Ballmer stelde op een conferentie in Parijs: "Het STC is een belangrijke stap vooruit in onze lange termijn-strategie om te investeren in de lokale ontwikkeling van zoek technologie in Europa. We geloven dat het zoeken nog steeds in de kinderschoenen staat."

Het openen van het STC is een onderdeel van de strategie om meer voet aan de grond te krijgen op de zoekmachinemarkt. Het aandeel van Live Search ligt wereldwijd rond de 8 procent, in Europa is dat nog lager.

Deze week begon Microsoft twee nieuwe campagnes om z'n zoekmachine te promoten. In Nederland startte het concern een online loterij Lucky Search, en in Amerika kunnen consumenten 'zoekmiles' gaan sparen.